6. marta festival vina i gastronomije u Sarajevu

Bez autora
Mar 04 2013

U organizaciji agencije Max style, 6. i 7. marta u Sarajevu će biti organiziran 6. Međunarodni Festival vina i gastronomije - Sarajevo vinofest 2013. Festival svake godine ima i posebne goste - istaknute vinare, degustatore i novinare iz svijeta vina kao i veliki broj predstavnika medija. Cilj festivala je promocija vinske industrije i kulture vina, turističke i ugostiteljske ponude, proširenje gastro ponude u Bosni i Hercegovini, kao i promjena imidža BiH, u promociji i razvoju sajamskog i festivalskog turizma. U sklopu festivala bit će organizirana "Večer ambasadora"', gdje će uz degustaciju vrhunskih domaćih vina kao i bogatu gastro ponudu, biti upriličeno i predavanje o domaćoj autohtonoj sorti vina "Žilavki'' i "Blatini''. Drugi dan festivala bit će održana stručna radionica o temi "Tehnike serviranja vina'', koju će voditi član udruženja profesionalnih sommeliera Srbije "Sersa'' Ivica Stojanović.

6. marta festival vina i gastronomije u SarajevuU organizaciji agencije Max style, 6. i 7. marta u Sarajevu će biti organiziran 6. Međunarodni Festival vina i gastronomije - Sarajevo vinofest 2013.

Organizatori ističu da festival svake godine ima i posebne goste - istaknute vinare, degustatore i novinare iz svijeta vina kao i veliki broj predstavnika medija.

Cilj festivala je promocija vinske industrije i kulture vina, turističke i ugostiteljske ponude, proširenje gastro ponude u Bosni i Hercegovini, kao i promjena imidža BiH, u promociji i razvoju sajamskog i festivalskog turizma.
 
U sklopu festivala bit će organizirana "Večer ambasadora"', gdje će uz degustaciju vrhunskih domaćih vina kao i bogatu gastro ponudu, biti upriličeno i predavanje o domaćoj autohtonoj sorti vina "Žilavki'' i "Blatini''.
 
Drugi dan festivala bit će održana stručna radionica o temi "Tehnike serviranja vina'', koju će voditi član udruženja profesionalnih sommeliera Srbije "Sersa'' Ivica Stojanović, saopćeno je iz agencije Max style.

Ocenite tekst
Komentari
Prikaži više 
 Prikaži manje
Ostavite komentar

Prijavite se na Vaš nalog


Zaboravili ste lozinku?

Nov korisnik